Yaklaşık bir yıl sonra C/2012 S1 (ISON) yaşayan herkesin büyük bir olasılıkla göreceği en parlak kuyrukluyıldız olacak. Ne kadar parlak olacağı ise gökbilimciler arasında bir tartışma konusu.
ISON, Beyaz Rusya-Vitebsk’den Vitali Nevski ve Rusya Kondopoga’dan Artyom Novichonok tarafından 21 Eylül’de keşfedildi. Kullandıkları 16-inç’lik (0,4 m) Uluslararası Bilimsel Optik Ağı (International Scientific Optical Network) Teleskopu nedeni,yle kuyrukluyıldıza C/2012/S1 ya da ISON adı verildi. Gökbilimciler kuyrukluyıldızı keşfettiklerinde parlaklığı 18,8 kadir derecesindeydi. Bir karşılaştırma yaparsak, karanlık bir yerde gökyüzünde gözün gördüğü en sönük yıldızdan 100 000 kez daha sönüktü.
Tahminlere göre ISON 2013 yılının Kasım ayı sonunda Güneş’e 0,012 gökbirimi (yaklaşık 1,8 milyon km) kadar yaklaşacak. Bir gökbirimi (GB) Dünya-Güneş uzaklığı olan 149,7 milyon km’ye eşittir. Ocak 2014’de ise kuyrukluyıldız Dünya’nın 0,4 GB (59,9 milyon km) kadar yakınından geçecek.
ISON şu anda, İkizler (Gemini) takımyıldızının en parlak yıldızı olan Pollux’un 6,5 derece doğusunda bulunuyor. Büyük teleskoplar için yeterinde parlaktır. ISON birkaç ay daha dürbün ya da küçük teleskoplarla görülemeyecek. 2013 yaz sonunda ise küçük teleskoplarla hatta dürbünle bile görülebilecek. Ardından Ekim sonu ya da Kasım başında ise çıplak gözle izlenebilir kadar parlak olacak. Kuyrukluyıldız bu tarihlerde Dolunay kadar parlak olacak.
ISON Güneş’e yakın olduğu zaman ise gökyüzünde Venüs’ün parlaklığının altı katı kadar ışık saçacak. Ancak bu tarihte ISON gökyüzünde gündüz görünecek ve ne yazık ki Güneş’in parlaklığı görülmesini engelleyecek. 8 Ocak 2014’de ise güzel bir yılbaşı hediyesi olarak oldukça parlak olacak ISON, Kutup Yıldızı’nın sadece 2 derece yakınında olacak.