Bu bir göz muayenesi olsaydı bunu bir papyona ya da bir kelebeğe benzetebilirdiniz. Muhtemelen bir gökbilimci ise bunun bir ölmekte olan bir yıldızın çevreye yaydığı kalıntı olduğunu söyleyecektir. NASA’nın Spitzer Uzay Teleskopu’nun elde ettiği bu kızılötesi görüntü ölen bir yıldızdan sonra ortaya çıkan beyaz cüce ve çevreye yayılan maddenin oluşturduğu bir gezegenimsi bulutsuya ait. Bulutsu aynı zamanda görünür ışık altında da görülür ve Halter (M27, Dumbbell) Bulutsusu olarak adlandırılır.
Harvard Smithsonian Astrofizik Merkezi’nden Dr. Joseph Hora: “Halter’in görünür ışık görüntüleri ile Spitzer’in görüntülerinin birbirinin hayli farklı olduğunu görüyoruz” diyor.
Spitzer görüntüsünde bulutsunun ortasındaki yeşil renkteki parıltı, merkezdeki beyaz cücenin çevredeki gaz atomlarını morötesi ışıma ile ısıtmasından dolayı ortaya çıktığı düşünülüyor. Bulutsunun merkezi çevresindeki yoğunluk ve kenarlardaki hızlı kırmızı renkli gazın dağılımı da dikkat çekiyor. Gökbilimciler bunun ağır elementlerin izleriyle karışmış hidrojen gazı moleküllerinden oluştuğunu düşünüyor. Bu moleküller, beyaz cücenin morötesi ışık altında parçalanmış olmasına karşılık yeni yıldızların oluşması için yıldızlararası gaz bulutlarına karışmaktadır.